23 Nisan 2015 Perşembe

Chewy Brownie

Üzeri kabuk tutmuş içi nemli ,yoğun dokulu bol çikolatalı, sakız gibi ağızda çiğnenen bir Brownie tarifi sizlerle. Bu arada  süt ile birlikteliği muhteşem.

























Malzemeler

  • 120 gr bitter veya sütlü çikolata
  • 100 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
  • 1 paket vanilya
  • 3 büyük boy yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1+1/2 bardak toz şeker (300 gr)
  • 3/4 bardak un (85gr)

Yapılması Gerekenler

Fırınımızı 200 C derecede ısıtıyoruz.

20 x 30 ebatlarında küçük  bir tepsiye yağlı kağıt ile kaplıyoruz.

Tereyağı  bir kapta eritiyoruz ve üzerine çikolatalarımızı ekleyip spatula ile eritiyoruz. Çikolatayı eklediğimizde ocağı kapatabiliriz. Karışımı bir kenarda bekletiyoruz.

Yumurtaları tuz ile biraz çırpıyoruz üzerine şeker ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

Hafif soğuyan erittiğimiz çikolataya vanilya ve türk kahvesini de ekleyip homojen bir şekilde karıştırıyoruz.

Daha sonra çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyip bir müddet daha karıştırıyoruz.

Son olarak kuru malzeme olan unu ekliyoruz. Spatula ile homojen bir karışım elde ediyoruz.

Dilerseniz içine ceviz ekleyebilirsiniz.

Karışımı kalıba aktarıp , fırını 180 C ısıya düşürüp fırına veriyoruz.

Yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Ortasına kürdan batırıp kontrol ediyoruz.

Keki fazla pişirmemeye özen gösterin içi nemli üstü kabuk tutmuş bir kek olması gerekiyor.

Daha sonra fırından çıkarıp küçük kareler halinde kesebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder