Malzemeler
- 200 gr tereyağı
- 3 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
Yapılması Gerekenler
Oda sıcaklığındaki tereyağı ile tüm kuru malzemeler (un, pudra şekeri, vanilya, zencefil, tarçın) karıştırıyoruz.
Tarçın ve zencefil miktarlarını isteğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Kurabiye hamuruna dilediğimiz şekli veriyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 C fırında 30 dakika pişiriyoruz.Renklerinin açık kahverengi olması yeterli olacaktır. Fırında pişme süreniz farklılık gösterebilir. Bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder