9 Şubat 2015 Pazartesi

Simit'in Arkadaşı Açma

Hepimizin bildiği gibi simit ile açma ayrılmaz dostlar. Pastane vitrinlerinde ya da sokakta fark etmez, hep birlikteler.  Kaldı ki bende çok severim bu ikiliyi . Pastane vitrinlerde gördüğünüz bu açmaları sizde evinizde yapabilirsiniz hemde çok pratik ve kolay bir tarif ile...


























Malzemeler
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ     
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı                    
Yapılması Gerekenler

Maya, şeker, ılık su, sıvıyağ ve tuz kaba alınarak çatal ile karıştırılır. Un eklenip ele yapışmayacak kıvam elde edilene kadar yoğrulur.

Üzeri örtülür ve 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak elde açma şekli verilir .

Yağlı kağıt serili tepsimizde yumurta sarısı ve çörek otuyla süslenerek 30 dk daha mayalanmaya bırakılır.

200 C de önceden ısıtılan fırında 20 dk pişirilir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder