Hepimizin bildiği gibi simit ile açma ayrılmaz dostlar. Pastane vitrinlerinde ya da sokakta fark etmez, hep birlikteler. Kaldı ki bende çok severim bu ikiliyi . Pastane vitrinlerde gördüğünüz bu açmaları sizde evinizde yapabilirsiniz hemde çok pratik ve kolay bir tarif ile...
Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık su
- 4,5 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
Yapılması Gerekenler
Maya, şeker, ılık su, sıvıyağ ve tuz kaba alınarak çatal ile karıştırılır. Un eklenip ele yapışmayacak kıvam elde edilene kadar yoğrulur.
Maya, şeker, ılık su, sıvıyağ ve tuz kaba alınarak çatal ile karıştırılır. Un eklenip ele yapışmayacak kıvam elde edilene kadar yoğrulur.
Üzeri örtülür ve 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak elde açma şekli verilir .
Yağlı kağıt serili tepsimizde yumurta sarısı ve çörek otuyla süslenerek 30 dk daha mayalanmaya bırakılır.
200 C de önceden ısıtılan fırında 20 dk pişirilir.
Yağlı kağıt serili tepsimizde yumurta sarısı ve çörek otuyla süslenerek 30 dk daha mayalanmaya bırakılır.
200 C de önceden ısıtılan fırında 20 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder