- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 bardak ılık süt
- 1/2 bardak sıvı yağ
- 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 bardak kadar un
İç harcı için : Ben beyaz peynir ve maydanoz kullandım. Dilediğiniz gibi bir iç harç oluşturabilirsiniz.
Yapılması Gerekenler
Öncelikle mayayı aktifleştirmek için koyduğumuz kaba şeker ve çok sıcak olmayan sütümüzü ekliyoruz. 5 ile 10 dakika arası aktifleşmesini bekliyoruz. Kokusu eve yayılacaktır.
Daha sonra üzerine sıvı yağı ve yumurtaları ve tuzu ekleyip bir çatal ile karıştırıyoruz.
En son olarak da unumuzu yavaş yavaş ekleyip hamuru karıştırıyoruz. Hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Daha sonra aşağıda fotoğrafladığım şekilde şekil verebilir ya da dileğinizce de şekillendirebilirsiniz.
Tepsiye dizdiğimiz gül ekmeklerimizi yumurta sarısı sürüp 200 C fırında 20 dakika üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder