Malzemeler
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 200 gr krem (labne) peyniri
- 2 bardak şeker
- 4 yumurta
- 3 bardak un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- Portakal kabuğu
Yapılması Gerekenler
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve krem peynir pürüzsüz bir hal alana dek mikser ile çırpıyoruz.
Şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Yumurtaları ilave edip çırpıyoruz.
Son olarak tuz, un, vanilya ekleyip iyice çırpıyoruz. Pürüzsüz bir kek hamuru oluşturuyoruz.
En son portakal kabukları ekleyip bir spatula ile son kez karıştırıyoruz. Yağlanmış kalıba döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 C fırında 1 saat 15 dakika pişiriyoruz. Üzerinin çok yanmamasına dikkat edin. Çok kızardığını düşünüyorsanız bir folyo ile üstünü örtüp pişirmeye devam edebilirsiniz.
Fark ettiğiniz üzere tarif de kabartma tozu bulunmamakta. Buna rağmen kekiniz kabaracaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder