İngilizler'in 'Scone' olarak adlandırdığı, Amerikalılar'ın ise 'Biscuit' dedikleri tereyağlı enfes çörekler. Kahvaltı'ya çok yakıştığı doğru. Hem peynir hemde reçel çeşitleriyle denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 80 gr soğuk tereyağı
- 1 su bardağı süt
Yapılması Gerekenler
Tüm kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, şeker, tuz) yoğurma kabına alıyoruz. Küp küp doğranmış soğuk tereyağı'nı ekliyoruz.
Sütü yavaşça ekleyip hamuru toparlıyoruz. Hamurunuz çok yumuşak ve ele yapışır bir kıvamda olacak merak etmeyin.
Hamuru düz bir zeminde biraz unla top haline getirip streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız hamuru merdane yardımıyla çabuk bir şekilde tereyağı'nı fazla eritmeden açıyoruz. Hamuru dikdörtgen şeklinde açıp karşılıklı iki köşesinden zarf gibi içe katlayarak açıyoruz.. Hamur kalınlığı 1,5 parmak kalınlığında olmalı. Hamurunuz ince olmasın.Bu işlemi 4-5 kez uyguluyoruz.
Daha sonra çörek kesme halkasıyla kesiyoruz. İstediğiniz büyüklük de kesebilir ve de kesme işleminde bardak kullanabilirsiniz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepside şekil verdiğimiz hamurları 190C 'de üzerileri açık kahve rengi olana kadar 15 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder